28 Ağustos 2017 Pazartesi

Trabzon Usulü Kuymak Tarifi

MALZEMELER:

2 su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı mısır unu
1 kase eriyebilen peynir (ben kaşar kullandım tercihe göre Trabzon veya tel peynir kullanabilirsiniz)



Özellikle kalabalık sofraların en lezzetli kahvaltı çeşiti, yöresel bir lezzet...


YAPILIŞI:

Tavaya tereyağını alıp eritelim. Mısır ununu ekleyerek 2-3 dk hafif kavurup suyu ekleyelim. Hızlıca karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirelim. Yeterli kıvama gelince peyniri ekleyerek eriyene kadar karıştıralım. Tercih ettiğiniz şekilde tuz ekleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder