12 Ağustos 2017 Cumartesi

Karamel Kremalı Pasta Tarifi

MALZEMELER:

1 çift pandispanya (tercihe göre hazır veya ev yapımı)
ıslatmak için 1 su bardağı soğuk süt


KARAMEL İÇİN:

yarım su bardağı şeker
1 çay kaşığı tereyağ


KREMA İÇİN:


4 adet yumurta
yarım su bardağından biraz az şeker
yarım kilo kaynamış süt
1 çimdik tuz



Kremasında ki karamel ile tadına doyamayacağınız bir lezzet ;



YAPILIŞI:


Karamel için yağı uygun bir tavaya alalım ve yakmadan ısıtalım. Şekeri ilave ederek tavayı ara ara hafif sallayarak eritelim ve ısıya dayanıklı cam bir kaseye alalım. Krema için yumurta ve şekeri mikser yardımıyla ayrı bir kapta beyazlaşana kadar çırpalım. Kaynamış sütü yavaşça ekleyerek karıştıralım. Son olarak tuz ve vanilyayı ekleyerek karıştıralım. Beklemekte olan cam kasede ki karamele kremayı ekleyerek karıştıralım. Bir tepsiye su doldurarak kaseyi ortasına koyalım. 180 derecelik fırında 25-30 dk krema sertleşip kıvam alana kadar pişirelim. Kekin tabanını uygun bir servis tabağına koyarak sütün yarısı ile ıslatalım. Kremanın yarısını alt tabana yayarak diğer keki üzerine kapatalım. Yine süt ile ıslatarak kalan krema ile kaplayalım. Tercihe göre süslediğiniz pastayı buzdolabında 2-3 saat dinlendirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder