30 Haziran 2017 Cuma

Haşhaşlı Tahinli Çörek Tarifi

MALZEMELER:


1 su bardağı süt
1 su bardağı su
5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kuru maya veya 1 paket instant maya
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı şeker


İÇİ İÇİN:

1 çay bardağı tahin
1 kase haşhaş ezmesi
3/4 çay bardağı sıvı yağ
toz şeker


Tahin ve haşhaş ile nefis bir çörek tarifi...

Haşhaş ezmesini kendiniz yapmak isterseniz haşhaşlı çörek tarifinden ulaşabilirsiniz...



YAPILIŞI:

Derin bir kaba unu eleyelim. Şeker,tuz ve mayayı ekleyerek karıştıralım. Orta kısmına yumurta akı,ılık süt ekleyerek karıştıralım. Kıvam alana kadar az az su ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamurun üzerini örterek 40-50 dk mayalanmaya bırakalım. İç harcı için gerekli malzemeleri karıştıralım. Mayalanmış hamurdan bezeler alarak küçük bir servis tabağı büyüklüğünde açalım. İçine hazırladığımız harçtan sürerek rulo şeklinde sararak kendi etrafında açma yapar gibi döndürelim. Yağlı kağıt serili tepsiye dizdiğimiz çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder