30 Haziran 2017 Cuma

Bayat Ekmekten Lavaş Yapımı

MALZEMELER:

bayat ekmek
oda sıcaklığında su
alabildiği kadar un
tuz


Hem bayat ekmekleri değerlendirebileceğiniz hem de ev de nefis lavaş yapabileceğiniz bir tarif...


YAPILIŞI:

Ekmekleri uygun bir kaba alarak üzerine geçecek şekilde su ilave edelim. Yumuşama oranına göre 1 saat kadar bu şekilde bekleterek suyunu sıka sıka ayrı bir kaba aktaralım. Tuz ve az az un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamuru 30-40 dk kadar dinlendirelim. Hamurdan bezeler alarak tavamızın boyutunda açalım. Uygun bir tavada önlü arkalı pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder