7 Nisan 2017 Cuma

Kolay Kısır Tarifi

MALZEMELER:

3 su bardağı ince bulgur
5 su bardağı sıcak su
1 demet yeşil soğan
yarım demet marul
yarım demet maydanoz
taze nane
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı zeytinyağ
yarım çay bardağı nar ekşisi
1 adet limon
tuz-karabiber-kimyon


Gün,çay saatlerinin en sevilen ve eskimeyen mezesi kısır ;)


YAPILIŞI:


Bulguru derince bir kaba alalım ve salçaları ekleyerek karıştıralım, üzerine sıcak suyu ekleyelim. Karıştırarak kapağı kapalı şekilde yarım saat kadar bekletelim. Yeşillikleri yıkayarak ince şekilde doğrayalım. Soğumuş olan bulguru tekrar karıştıralım ve daha büyük bir kaba alalım. Yeşillikleri ekleyerek karıştıralım. Son olarak ekşileri,yağı tuz ve baharat ekleyerek karıştıralım. İsterseniz benim gibi streç ile kapladığımız kalıba isterseniz servis tabağına alıp süsleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder