30 Mart 2017 Perşembe

Ev Yapımı Et Bulyon Tarifi

MALZEMELER:

tercihe göre kuzu veya dana 1 kilo et
2-3 adet soğan
3-4 diş sarımsak
3-4 damla sirke


Özellikle bebek beslenmesinde size yardımcı olabilecek yemek ve çorbalarda lezzeti arttıracak pratik bir öneri...


YAPILIŞI:

Eti yıkayıp uygun şekilde doğrayarak tencereye alalım. Diğer malzemeleri ekleyerek üzerine geçecek kadar su ekleyelim. Kaynamaya başlayınca üzerinde oluşan siyah köpükleri temizleyelim. Etler dağılma noktasına gelince ister minik şekilde doğrayarak isterseniz blendardan geçirerek karton bardaklara bölelim. Oda sıcaklığına gelince buzluğa kaldırarak saklayabilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder