27 Şubat 2017 Pazartesi

Tutmanik Tarifi

MALZEMELER:


HAMUR İÇİN:

2,5 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı şeker
1,5 çorba kaşığı kuru maya veya 1 paket yaş maya
1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
1,5 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un

ARASI İÇİN:

sıvı yağ
peynir


ÜZERİ İÇİN:

2 çorba kaşığı yoğurt
yumurta sarısı

2 çorba kaşığı tereyağ
3-4 çorba kaşığı un (kokusu çıkana kadar kavurup ekliyoruz,tercihe göre kullanmayabilirsiniz)


Bulgaristan göçmenlerinin en lezzetli mesenitza olarak da bilinen hamur işi tarifidir. Hamur klasik poğaça hamurunu andırsa da lezzet olarak gerçekten farklıdır...


YAPILIŞI:

Maya,şeker ve 1 bardak ılık sütü derin bir kaba alarak üzerini streç ile kapatalım. 10 dk kadar maya aktifleşmesi için bekleterek kalan malzemeleri ve az az un ekleyerek yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini kapatıp ılık bir ortamda 2-3 katına çıkana kadar mayalandıralım. Süre sonunda hamuru 4-5 bezeye ayırıp her bezeyi 1-2 cm kalınlığında elips şeklinde açalım. Arasına bol sıvı yağ sürdüğümüz hamurun orta kısmına peynir koyalım ve rulo şeklinde saralım. Hamuru 2 parmak genişliğinde keserek yağlanmış fırın kabına dizelim. Tüm hamur bitince üzerine yoğurt ile karıştırdığımız yumurta sarısı ve tercihe göre kavurduğumuz unu serpelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder