28 Şubat 2017 Salı

Tam Ölçülü Açma Tarifi

MALZEMELER:

3 çorba kaşığı şeker
2 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya (2 çorba kaşığı kadar kuru maya da olur)
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta (sarıları üzeri için)
alabildiği kadar un

ARASI İÇİN

tereyağ veya margarin

ÜZERİ İÇİN:

yumurta sarısı
çörek otu-susam


Tam ölçülü yumuşacık tel tel ayrılan açma tarifi...


YAPILIŞI:


1 bardak ılık süt,şeker ve mayayı uygun bir kaba alalım. Üzerini streç ile kapatarak 10 dk bekletelim. Un hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştıralım. Az az un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamur ele hafif yapışan bir kıvama gelince üzerini kapatalım ve ılık bir ortamda 40-50 dk mayalandıralım. Hamur 2 katına çıkınca yumurta büyüklüğünde bezeler koparıp elimizle açalım. Arasına yağ sürerek rulo şeklinde saralım. Hamurun 2 ucundan turarak bükelim ve birleştirip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürerek çörek otu serpelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder