18 Şubat 2017 Cumartesi

Süt Reçelli Mini Köstebek Pasta Tarifi

MALZEMELER:

1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 su bardağı un + 1 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya


KREMASI İÇİN:

süt reçeli


Köstebek pastanın porsiyonluk olanını daha çok seviyorum hele ki bu şekilde süt reçeli ile olunca daha da güzel oldu...





YAPILIŞI:

Kek için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Kalan malzemeleri ekleyerek boza kıvamında bir hamur elde edelim ve hamuru yağlı kağıt serili tepsiye dökelim ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dk kadar pişirelim. Kürdan ile kontrol ettiğimiz kek oda sıcaklığına gelince bardak yardımıyla sırayla keselim. Tepside kalan kek parçalarını rondodan geçirip un haline getirelim. Süt reçeli kek dilimlerine kaşık yardımıyla yerleştirip un haline getirdiğimiz kek parçaları ile kaplayalım. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdiğimiz pastalarımızı tercihe göre süsleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder