28 Şubat 2017 Salı

Kakaolu Kıyır Kurabiye Tarifi

MALZEMELER:

1 çay bardağı sıvı yağ
125 gr margarin veya tereyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
6 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un (2 bardak + 3/4 bardak kadar)


Hazır bisküvileri aratmayacak kıyır kıyır ağızda dağılan bir kurabiye ;


YAPILIŞI:

Un hariç diğer malzemeleri uygun bir kaba alarak mikser ile karıştıralım. Az az un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru streç ile kaplayarak 15 dk buzdolabında dinlendirelim. Hamuru 2-3 bezeye ayırıp çok ince olmayacak şekilde 2 yağlı kağıt arasında açalım. Bardak veya kalıp yardımıyla keserek yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Isıtılmış 170 derecelik fırında 15-18 dk kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder