16 Şubat 2017 Perşembe

Ispanaklı Tepsi böreği (su böreği tadında)

MALZEMELER:

1 paket yufka (5 adet)

HARCI İÇİN:

1 büyük soğan
3 bağ ıspanak
1 küçük kase peynir
tuz
sostan 1 çay bardağı

SOS İÇİN:

1,5 su bardağı yoğurt
1 şise soda (200 ml)
1,5 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu


Kızım ve eşime sebze yedirmek bazen kabusa dönüşüyor, akşam için börek isteyen kızım ıspanaklı teklifini yapınca iş başa düştü tabi :) Aslında 1 gece buzdolabında bekletebilirseniz lezzeti daha da artacaktır...


YAPILIŞI:

Ispanakları bir kaç su yıkayarak sirkeli suda bekletelim. Durulayarak ıspanakları küçük şekilde doğrayalım. Üzerine ince doğranmış soğanları, peynir,tuzu ekleyelim. Bu arada sos için süt,yoğurt ve sıvı yağı karıştıralım. Karışımdan 1 çay bardağı ayırıp ıspanaklara ekleyelim. Sos için kalan sos,yumurta ve kabartma tozunu ekleyerek sosu da tamamlamış olalım. Yağlanmış tepsiye 1 adet yufkayı yanlardan taşacak şekilde serelim. Üzerini sos ile bolca ıslatalım ve 2. yufkayı büzerek tepsiye yerleştirelim ve sos ile bolca ıslatalım. 3. yufkayı da yerleştirip az sos ile ıslatalım ve ıspanaklı harcı üzerine yayalım. 4. yufkayı sererek sos ile ıslatalım. Son yufkayı sererek kenarlardan taşan yeufkaları üzerine kapatalım. Sosu tam içmesi için böreği dilimleyelim ve kalan sosu üzerine dökelim. Buzdolabında 1 gece veya bir kaç saat dinlendirdiğimiz böreği ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder