28 Şubat 2017 Salı

Çikolatalı Pasta Tarifi

MALZEMELER:

PANDİSPANYA İÇİN:

1 su bardağı şeker
2 adet yumurta
3/4 su bardağı un
1,5 çorba kaşığı sıcak su
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

ISLATMAK İÇİN:

1 su bardağı süt

KREMA İÇİN (GANAJ) :

2 paket 80 gr lık çikolata (sütlü veya bitter)
1 paket sıvı krem 200 ml
1 çay bardağı damla çikolata


SÜSLEMEK İÇİN:

2 paket çikolata (80 gr lık bitter veya sütlü)


Hafta sonu için kızımın okulundan öğretmenlerimiz evimize misafir oldular, çok renkli olmasa da çok lezzetli bir pastamız oldu. Ara kreması için ganaj yerine farklı tercihleriniz de olabilir ama süsleme kesinlikle çok dikkat çekici ve kolay oluyor...


Üzerinde ki süsleme için  paket çikolatayı benmari usulü eritelim. Büyük kesilmiş yağlı kağıtı düz ve kuru bir zemine serelim ve çikolatayı üzerine yayalım. Aynı boyda 2. yağlı kağıtı sererek elimizle hafifçe bastırıp düzleştirin. Kağıtı rulo olarak saralım ve buzlukta 1 gece bekletelim. Kullanacağınız zaman ruloyu hızlıca çekerek donmuş çikolataların kırılmasını sağlayabilirsiniz...Yapım aşamalarına buradan ulaşabilirsiniz.


YAPILIŞI:

Oda sıcaklığında ki yumurta ve şekeri mikser ile çırpalım. Krema kıvamına gelince diğer malzemeleri ekleyerek kek hamurunu hazırlayalım. Kelepçeli 20-22 cm kalıba hamuru dökerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dk arası pişirelim. Oda sıcaklığına gelene kadar bekleyerek kalıptan çıkaralım. Krema için çikolataları benmari usulü eritelim. Soğuk krema ile çikolataları mikser yardımıyla katılaşana kadar çırpalım. Keki ikiye bölerek alt tabanı servis tabağına alalım. Üzerini yarım bardak süt ile ıslatalım. Hazırladığımız kremanın yarısından fazlasını tabana yayarak üzerine diğer kek parçasını kapatalım. Kaşık yardımıyla kalan sütü kek dökelim. Kremanın kalanı ile keki kaplayarak kenar ve üst kısımlarını çikolata parçaları ile süsleyelim. 1 gece buzdolabında dinlendirdiğimiz pastamızı istediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder