12 Ocak 2017 Perşembe

Fincanda Muhallebi Tarifi

MALZEMELER:

1 lt süt
2,5 Türk kahvesi fincanı şeker
2 Türk kahvesi fincanı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

ÜZERİ İÇİN: (tercihe göre)

ben rondoda çekilmiş ıspanaklı kek kullandım

veya hindistan cevizi

veya gerçek toz fıstık

Sunumu,şıklı,kolaylık ve lezzet olarak ilk tercih edeceğiniz tatlılar arasında olacak fincan tatlısı tarifi...


YAPILIŞI:

Kullanacağımız fincanları soğuk sudan geçirip kenara alalım. Muhallebi için tereyağı ve vanilya harici diğer malzemeleri tencereye alalım. Orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirelim. Vanilya ve tereyağını ekleyerek karıştırıp ıslak fincanlara bekletmeden pay edelim. Oda sıcaklığına gelen tatlıları buzdolabına kaldırıp 2-3 saat bekletelim. Fincanların kenar kısımlarına hafif bastırıp muhallebiyi havalandıralım. Düz bir tabağa serdiğimiz hindistan cevizi (tercih ettiğiniz hangi malzeme ise) üzerine tatlıları çıkarıp bulayalım. İstediğimiz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder