11 Aralık 2016 Pazar

Mantı Tadında Pişi Tarifi

MALZEMELER:

1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un

SERVİS İÇİN:

sarımsaklı yoğurt
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı salça


İster sosla isterseniz sossuz özellikle kahvaltı ve çayın yanına yakşıan hem doyurucu hem de lezzetli yağ çekmeyen nefis pişi tarifi...


YAPILIŞI:

Un hariç diğer malzemeleri kaba alarak karıştıralım. Az az un ekleyerek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamuru 10-15 dk buzdolabında bekleterek dinlendirelim. Hamuru 2 bezeye ayırıp 1 cm kalınlığında açalım. Varsa kalıpla yoksa bardak veya bıçak ile keselim. Kızgın yağda önlü arkalı hafif kızarana kadar pişirelim. Servis için yağı kızdırıp salçayı kokusu çıkana kadar kavurup yarım çay bardağı su ekleyelim. Kaynayınca önce sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder