24 Aralık 2016 Cumartesi

Haşhaşlı Revani Tarifi

MALZEMELER :

KEK İÇİN:

3 adet yumurta
3/4 su bardağı şeker
3/4 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı haşhaş
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

ŞERBET İÇİN:

2,5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 çay kaşığı limon suyu


ÜZERİ İÇİN:

krem şanti-süt


Hem lezzetli, hem klasik hem de oldukça hafif olan geleneksel tatlımızın en sevilen tariflerinden biri ;


YAPILIŞI:

Önce soğuması için şerbeti yapalım. Uygun bir tencerede şeker ve suyu karıştırıp orta ateşe alalım. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyerek 10 dk kısık ateşte kaynatıp soğumaya bırakalım. Kek için yumurta ve şekeri çırparak krem kıvamına getirelim. Kalan malzemeleri ekleyerek slikon kaşık ile karıştırıp yağlanmış fırın kabına dökelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dk kürdan temiz çıkana kadar pişirelim. Fırından aldığımız kekin ilke sıcağı gidince şerbeti eşit olarak dökelim. Oda sıcaklığına gelen keke önceden çırptığımız krem şantiyi yayarak üzerini istediğimiz şekilde süsleyelim. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirdiğimiz tatlıyı dilimleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder