1 Kasım 2016 Salı

Tarçınlı Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi

MALZEMELER:

3/4 su bardağı sıvı yağ
125 gr eritilmiş tereyağ
1 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 büyük çay bardağı damla çikolata
alabildiği kadar un


Evi saran mis gibi kokusu ve dayanılmaz lezzeti ile karşı konulmaz bir kurabiye tarifi...




YAPILIŞI:

Tereyağ,sıvı yağ,yumurta ve şekeri uygun bir kaba alarak karıştıralım. Tarçın,vanilya ekleyerek karıştıralım. Az az un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Son olarak damla çikolataları ekleyerek karıştıralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlak şekil vererek yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Tüm hamur bitince ısıtılmış 170 derece fırında 20 dk kadar pişirelim. Kurabiyelerin rengi dönünce üzeri yumuşak ta olsa pişmiştir oda sıcaklığına gelince sertleşecektir. Kıyır veya daha sert kurabiye seviyorsanız 3 dk fazla fırında tutabilirsiniz...Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder