22 Ekim 2016 Cumartesi

Kavrulmuş Şehriye Salatası

MALZEMELER:

1 çay bardağı şehriye
3-4 yaprak marul
3-4 adet kornişon turşu
1 adet domates
1 çay bardağı haşlanmış mısır
1 tutam maydanoz
zeytinyağ
1 adet limon
sıvı yağ
tuz


Hem görüntü hem de lezzet olarak herkesin beğeneceği nefis bir salata tarifi...




YAPILIŞI:

Tencereye az sıvı yağ alarak ısıtalım ve şehriyeleri ekleyelim. Şehriyelerin rengi dönene kadar kavurarak üzerini -, parmak geçecek sıcak su ekleyerek pişmeye bırakalım. Şehriyeler yumuşayınca gerekirse suyunu süzerek soğumaya bırakalım. Diğer malzemeleri uygun şekilde doğrayarak derin bir kapta karıştıralım. Az zeytinyağ (şehriyeler de de yağ var ),limon ve tuzunu ekleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder