13 Ağustos 2016 Cumartesi

Şeftali Reçeli Tarifi

MALZEMELER:

1 kilo şeftali
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
yarım limon suyu
1 çimdik tuz


Kış hazırlıkları başladıysa reçellerin en sevilenlerinden şeftali olmazsa olmaz...




YAPILIŞI:

Şeker ve suyu derin bir tencereye alarak koyulaşana kadar kaynatalım. Üzerine soyup küp doğradığımız şeftalileri ekleyelim ve kısık ateşte ara ara karıştırarak pişmeye bırakalım. Oluşan köpükleri kevgir yardımıyla alalım. Reçel koyulaşıp göz göz kabarcıklar oluşmaya başladığında limon suyu ve tuzu ekleyip ocaktan alalım. Sıcak olarak kavanozlara doldurup saklayabilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder