13 Temmuz 2016 Çarşamba

Meyhane Pilavı Tarifi

MALZEMELER:

1 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet domates
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
2 su bardağı sıcak su
tuz-karabiber
zeytinyağ


Yaz aylarının vazgeçilmez pilavı ;)



YAPILIŞI:

Bulguru yıkayalım, sebzeleri küp şeklinde doğrayalım. Yağı uygun bir tencereye alarak soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım. Biberi ekleyerek soteleyelim. Küp doğranmış domatesleri ekleyerek kavuralım. Son olarak bulgur,tuz,karabiber ve suyu ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakalım. Suyunu çekip bulgur yumuşayınca ocaktan alıp 10-15 dk dinlendirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder