8 Temmuz 2016 Cuma

Kavun Dolması Tarifi (Osmanlı Mutfağı)

MALZEMELER:


2 kişi için ;

2 adet küçük boy ve kokulu kavun
350-400 gr kadar kıyma (kuzu ve danayı karışık yapabilirsiniz)
1 adet soğan
1 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı tuz


Özellikle Fatih Sultan Mehmet Han ın sofrasından eksik etmediği bir çok kişinin belki de hiç duymadığı bir tarif. Sevgili masaltadinda.net in yazarlarından sevgili Sebile'ye ait bir tarif sizlerle de paylaşmak istedim.

Tercihe göre kavunu doldururken ceviz de ekleyebilir, maydanoz veya derotu da ekleyerek damak zevkinize göre bir iç pilav hazırlayabilirsiniz...



YAPILIŞI:

Pirinci sıcak ve tuzlu suda 5 dk haşlayalım. Kuş üzümünü temizleyip yıkayalım. Soğanları küp doğrayarak yağ ile birlikte uygun bir tavaya alalım. Pembeleşinceye kadar kavurduğumuz soğana kıymaları ekleyerek suyunu çekene kadar kavurup diğer malzemeler ile yarım çay bardağı kadar su ilave ederek kavuralım. Kavunu sap kısımlarından keserek içini hafif oyalım ve iç pilavı dolduralım. Yağlı kağıt serili tepsiye koyduğumuz kavunları sıcak 200 derece fırında 30 dk pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder