22 Temmuz 2016 Cuma

Kaşarlı Rulo Poğaça Tarifi

MALZEMELER:

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta  (sarısı üzeri için)
2 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un

ARASI İÇİN:

sıvı yağ
rendelenmiş kaşar peynir


Hem çok yumuşak hem de lezzetli nefis bir poğaça, mutlaka denemenizi öneririm...





YAPILIŞI:


Maya,ılık süt ve şekeri uygun bir kaba alarak aktifleşmesi bekletelim. Un hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştıralım. Azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru 40 dk kadar bekleterek mayalandıralım. Hamuru 3 bezeye ayırarak her bezeyi elips şeklinde açalım. Üzerini yağlayarak kaşar rendesi serperek rulo şeklinde sararak 2 parmak genişliğinde sararak yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürerek ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder