3 Temmuz 2016 Pazar

Güllaç Tatlısı

MALZEMELER:

10 yaprak güllaç
2 su bardağı şeker
1,5 lt süt
1 paket vanilya veya 2 çorba kaşığı gül suyu
ceviz (arası için)


Ramazan ayını uğurlarken artık seneye yararlanırız diyebileceğim bir tarifi paylaşmak istedim :) Tarif http://www.masaltadinda.net/ in yazarlarından sevgili Zehra 'ya ait ben bu yıl yapmadım ki bizim aile de pek seven yok doğrusu ;)



YAPILIŞI:

Süt ve şekeri tencereye alarak şeker eriyene kadar ısıtıp soğumaya bırakalım. Süt tamamen soğuduğunda (sıcak olursa tatlınız hamur olur) güllaç yapraklarının parlak kısımları üste gelecek şekilde uygun bir tepsiye alalım (tepsi küçükse kırabilirsiniz) üzerine 2 kepçe kadar süt gezdirerek sırayla yaprakları ıslatalım. 5. kata gelince arasına kırılmış ceviz serperek kalan 5 yaprağı da aynı şekild esüt ile ıslatarak üst üste dizelim. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip üzerini tercihe göre süsleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder