24 Haziran 2016 Cuma

Patlıcan Oturtma

MALZEMELER:

4-5 adet patlıcan
domates-biber

HARCI İÇİN:

400 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet domates
tuz-karabiber-kırmızı biber

SOS İÇİN:

1,5 çorba kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su


Patlıcan ile kıymanın yakışmadığı yemek sanırım ;) hele ki bu tarzlar ailece favorimiz. Hem lezzetli hem de nefis bir tarif...


YAPILIŞI:

Patlıcanları alacalı soyalım. 2 cm kalınlığında dilimleyerek acısı çıkması için tuzlu suda bekletelim. Sudan geçirip kağıt havlu ile kurulayıp kızgın yağda önlü arkalı hafif şekilde kızartalım. Kağıt havlu ile yağ fazlasını alalım. Bu arada soğanları küp şeklinde doğrayarak az yağ ile soteleyelim. Kıymayı ekleyerek suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Küp doğranmış domatesi ve salçayı ilave ederek kavuralım. Son olarak suyunu çekince tuz ve baharatlarını ekleyerek ocaktan alalım. Uygun bir fırın kabına önce patlıcan üzerine kıymalı harcımızı yayalım. Sos için salça ve suyu ezerek yemeğin üzerine gezdirelim. Üzerine domates ve biber dizerek 200 derece fırında 25 dk kadar pişirelim...Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder