4 Mayıs 2016 Çarşamba

Tavuk Haşlama Tarifi

MALZEMELER:

Tercihe göre bütün tavuk
tane karabiber
kekik-kırmızı biber
1 tatlı kaşığı limon suyu
1-2 adet soğan
1-2 adet havuç


Hem lezzetli hem de pratik bir ana yemek tarifi. Üstelik suyu çok lezzetli olduğu için çorba veya pilavlarda da kullanabilirsiniz...



YAPILIŞI:

Tavuğu tüylerinden temizlemek için ocakta tütsüleyelim. Soğuk suda iç dış yakarak temizleyip derin bir tencereye alalım. Yarısına gelecek kadar su havuç ve soğanları ekleyerek orta ateşte kaynayana kadar pişirelim. Limon suyu ve baharatları ekleyerek tamamen yumuşayana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder