6 Mayıs 2016 Cuma

Ev Yapımı Simit Tarifi

MALZEMELER:

1 çorba kaşığı kuru maya ve 1 tatlı kaşığı instant maya
2 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un

ÜZERİ İÇİN:

3 çorba kaşığı pekmez
1 çay bardağı ılık su
susam

Çocuklarımızın daha sağlıklı beslenmesi için hazır gıdalardan uzak durmak önemli bir ayrıntı oldu günümüzde, kaldı ki simiti sevmeyen insan azdır diye düşünüyorum. Fırından çıkıp dumanı tüterken üfleyerek yemek de ayrı bir zevk doğrusu :). Ben bu hamurdan 4 adet kaşarlı simit, 6 adet normal simit elde ettim. Ben burguları daha yumuşak olması için az yapıyorum siz tercihe göre daha çok burgu yapabilirsiniz...



YAPILIŞI:

SUSAM KAVURMA ;

Susamları yanmaz yapışmaz bir tavaya alalım. Orta ateşte yanmaması için sürekli karıştırarak kavurmaya başlayalım. Altın rengine dönünce (çabuk yanabilir dikkatli olmak gerekiyor) 1-2 dk daha karıştırıp ocaktan alalım.

Maya,süt ve şekeri uygun bir kapta karıştırıp 10 dk bekletelim (instant kullanıyorsanız gerek yok). Yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri alarak karıştıralım. Yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini streç ile kapatarak 1 saat kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakalım. Kabaran hamurdan yumurtadan az küçük bezeler yapalım. Her bezeyi elimizle rulo şekil vererek uzatalım. 2 adet ruloyu resimde göründüğü için uç kısımlarından birleştirerek bir biri üzerine dolayarak burgu şeklini verelim. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi yapalım. Simitleri önce pekmezli suya ardından kavrulmuş susama bulayarak yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Isıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder