2 Nisan 2016 Cumartesi

Tavada Kırpık Böreği

MALZEMELER:

2 adet yumurta
1 adet yufka
1 çay bardağı süt
1 kase peynir
1 tutam maydanoz
1 çorba kaşığı sıvı yağ

Kahvaltı için özellikle ekmek yemek istemeyenlere çok pratik ve lezzetli bir tarif. Ben maydanoz beyaz peynir kullandım, su böreği tadında yumuşacık oldu. Siz isterseniz kaşar peyniri ve dereotu da kullanabilirsiniz...Bu şekilde 2 kişi ideal porsiyonda oluyor, kişi sayısına göre malzemeyi arttırabilirsiniz...

YAPILIŞI: 

Yufkayı elimizle küçük küçük koparıp bir kaba alalım. Üzerine diğer malzemeleri ekleyerek karıştıralım. Uygun bir tavayı hafif yağlayarak harcımızı dökelim. Bir tarafını pişirip kapak yardımıyla ters çevirelim ve tavayı hafif yağlayarak diğer tarafını pişirelim. Toplamda 5 dk gibi bir zamanda pişmiş oluyor, ben seramik tabanlı bir tava kullandım ve çok pratik oldu.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder