31 Mart 2016 Perşembe

Kısır Tarifi

MALZEMELER:

1 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 adet domates
3-4 dal kıvırcık
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı kuru nane
kırmızı biber
1 adet limon


SOS İÇİN:

1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet soğan
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ


Farklı bölgelere göre yapılışı değişiklik gösterse de çok sevilen bir salata-meze tarifidir. Bu kez soğanı kavurarak yaptım umarım siz de beğenirsiniz...



YAPILIŞI:

Bulguru kapaklı bir kaba alarak üzerine sıcak su ekleyerek dinlenmeye bırakalım. Bu arada sıvı yağ ile küp doğranmış soğanları ekleyerek kavuralım. Üzerine salçaları ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurup ocaktan alalım. Bulgura eklediğimiz sosu soğuması için 10-15 dk bekletelim. Dinlemiş bulgura tercih ettiğimiz yeşillik ve limon suyunu ekleyerek karıştırıp servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder