29 Şubat 2016 Pazartesi

Fırında Kaşarlı Mantar Tarifi

MALZEMELER:

1 paket 400 gr mantar
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
tereyağ
tuz


Yapımı oldukça basit özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışan nefis bir lezzet. Tercihe göre zeytinyağ da kullanabilirsiniz...


YAPILIŞI:

Mantarların saplarını çıkararak yıkayalım (tercihe göre silebilirsiniz). Çukur kısımları üste gelecek şekilde fırın kabına dizelim. Her mantar için bıçak ucu ile tereyağ bırakarak sıcak 180 derece fırında suyunu salıp hafif çekene kadar pişirelim. Tekrar fırından aldığımız mantarların içlerini rendelenmiş kaşar peynir ile doldurarak tekrar fırınlayalım. Kaşar eriyince fırından alıp sıcak-ılık şekilde servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder