17 Mart 2016 Perşembe

Fiyonk Börek Tarifi

MALZEMELER:

4 adet yufka

İÇ HARCI: (tercihe göre)

1 adet soğan
3 adet patates
sıvı yağ
tuz-karabiber-kırmızı toz biber

SOS İÇİN:

1 çay bardağı süt veya su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
çörek otu (üzeri için)

Görüntüsü ile beğenilen son günlerin en çok tercih edilen böreklerinden biri fiyonk böreği. Genelde sos için su ve yağ kullanılıyor fakat öyle yaptığım da bana kuru geldiği için süt ile yaptım sadece sosu sürerken fazla kaçırmamaya özen gösterin derim...




YAPILIŞI:

İç harcımız için patatesleri haşlayıp çatalla ezelim. Soğanları hafif pembeleşene kadar kavurup patatesleri ekleyelim 2-3 tur çevirip ocaktan alalım. Tuz ve baharat ekleyerek karıştıralım. Sos için süt ve yağı karıştıralım. Yufkamızı tezgaha serelim ve kenar kısımlarında ki fazlalıkları keserek ortaya bir kare çıkaralım. Elimizde ki büyük kareyi 4 küçük kareye bölelim. Tüm yufkaları aynı şekilde keselim ve kenar kısımlarını ayıralım. Küçük kareleri sos ile ıslatalım ve karşılıklı kenarlardan büzerek ortada birleştirelim ve fiyonk şekline getirelim. Kenar kısımlarına resimde ki gibi harcımızdan koyarak kenarlarını şeklini bozmadan karşılıklı kapatalım. Kenarlardan artan parçaya da sos sürerek 1 parmak şeklinde katlayalım. Böreğimizin orta kısmından diğer yufka parçasını saralım ve ters çevirip gerekirse kenar kısımlarını düzelterek yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yaparak üzerine yumurta sarısı sürelim ve kenar kısımlarına çörek otu serperek ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim...Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder