20 Mart 2016 Pazar

Benmari Usulü Çikolata Eritme

MALZEMELER:

çikolata




Pasta veya bir çok yemek tarifinde kullanılan benmari usulu aslında hayatımızı kolaylaştıran bir yöntem. Özellikle pasta,kek ve kurabiyeler mutfağınızda çok pişiyorsa benmari usulü de çok kullanılıyor. Çikolata bu şekilde en çok kullanılan ürün sanırım fakat bir kaç püf noktası var, inşAllah bu konuda yardımcı olurum. Bugün aslında gelin pastası yaparken kızımın çikolata,çilek ve muz aşkı tutunca biraz daha farklı süsledik.






YAPILIŞI:

Çikolataları ısıya dayanıklı bir kaba alalım. Kabın büyüklüğüne göre suya değmeyecek şekilde yerleştirebileceğimiz çaydanlık veya tencere seçelim ve yarısına kadar su ile dolduralım. Kabı ocağa alarak çikolataları sürekli karıştırarak (bu önemli çünkü altta kalan çikolatalar daha çabuk eriyeceğinden homojen şekilde erimesi gerekir) erimesini sağlayalım. Buhar sayesinde eriyen çikolatalarda pürüz ve topaklanma kalmadığı andan ocaktan alalım. Eğer fazla kalırsa çikolatanın yapısı bozulacağından istediğiniz sonucu elde edemezsiniz...Çikolatamız süslemek için hazır , afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder