20 Şubat 2016 Cumartesi

Buzluk Böreği (Pırasalı Gül Böreği)

MALZEMELER:

4 adet yufka

İÇ HARCI: (tercihe göre)

yarım kilo pırasa
2 adet b.boy havuç
sıvı yağ
tuz-karabiber

SOS İÇİN:

1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta sarısı (üzeri için)





Hem çalışan hem de ansızın gelen misafirleriniz için her zaman elinizin altında güvenle bulundurabileceğiniz bir tarif...İsterseniz buzluğa atmadan direkte pişirebilirsiniz. Ayrıca yaptığınız börekleri vaktiniz varsa 1 saat kadar buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli ve yumuşak oluyor...

Pırasaları ince şekilde doğrayarak az sıvı yağ ile kavurmaya başlayalım. Suyunu salıp çekmeye başlayınca rendelenmiş havuçları ekleyerek 2-3 tur çevirip tuz ve baharat ekleyerek soğumaya bırakalım. Sos için süt ve yağı karıştırıp hazırlayalım. Yufkaların aynı boyda olması ve sararken kolaylık olması açısından üst üste koyarak 4 eşit parçaya bölelim. Her üçgen parçayı resimde ki gibi sererek sos ile ıslatalım. Pırasalı harcı eşit olarak yufkaya yayarak geniş kısımdan başlayarak rulo şeklinde saralım. Yufkanın uç kısmından başlayarak içe doğru kendi etrafında dolayalım. 4-5 adet sarınca uygun bir tepsiye koyarak buzlukta 15 dk kadar bekletelim ki birbirine yapışmasın. Pişirebileceğiniz adette ki börekleri buzdolabı poşetlerine koyarak muhafaza edelim. Pişireceğimiz zaman buzluktan çıkarıp yağlanmış tepsiye dizerek çözdürmeden yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder